aku fly ke teluk batik



entry kali tak berapa sgt.gmbr yg takde kena mengena pon da aku tak tau gmbr apa ni..cuma segumpulan wayar..takde gmbr pon cume sepeninggalan aku ke teluk batik ni je yg ada..peq kawan aku tak ajak outing..ada sapa2 yg nak ajak saya yg lemah ni outing sama2..hehe..meminta penuh harapan..kalau la ada org ajak aku outing..lagi2 pompuan..hehe.aku akan berangkat ke teluk batik utk program kem pengakap..selama 4 hari bermula hari selasa sampai ahad.lepas kem itu, aku terus fly ke perak pada hari sabtu utk macth ragby aku..sapa duduk upsi leh jumpa aku..hehe..


die-art
no tel : 0126467628/0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

aku anak darah panglima..raya ke-7


aku lah darah anak pahlawan dahulu kala..aku sebenarnya adalah dari keturunan panglima sahak..semua org tak tau sapa tu sbb tak femes..hanya sepeninggalan keris dan batu cincin je yang ada..dan aku juga adalah dari darah keturunan panglima yattim dari batu bara, indonesia..ini kisah benar tp kalau tak nak caya pon takpe sbb takde bukti sahih pon..entah la..cuma rekaan penglipur lara kot..
die-art

no tel : 0126467628/0137035612

email : mohidi_8@yahoo.com

blog : www.die-art8.blogspot.com

y.m : mariost_superman@yahoo.com

syawal menjelang,aidilfitri diraikan










raya aku kali ni mmg seronok..semua keluarga berkumpul..mula2 aku smpai dulu ngn adik laki aku..lepas tu sorg2 smpai time buka posa last tu..tp belah mak ngn ayah aku on the way nak balik sbb menanti kan samada along aku boleh cuti ke tak..nasib baik boleh cuti dua tiga hari..bos lepas kan..lega rasanya..kalau tak, tak cukup la cucu opah..kali ni aku rasa syok sgt sbb aku dpt beraya bersama pakcik aku semula setelah duka cita dilalui oleh keluarga beliau..mmg syok la..pak lang aku plak bawak mercun n bunga api belambak..harta rampasan kan..haha..mmg byk..aku nak cerita pon aku rasa semua org ada gak cerita ttng rya gak..tp aku pasti semua org gembira beraya ngn keluarga..ada sapa2 yg sedih ke masa raya..kalau ada boleh la luangkan perasaan ngn saya..apa2 pon keluarga saya mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin..sapa nak duit raya ngn aku,dtg jenguk aku dulu..
sekian,

die-art

no tel : 0126467628 / 0137035612

email : mohidi_8@yahoo.com

blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

kisah aku dengan bulan


aku nak citer kisah aku kaitan ngn bulan..oh..indahnya bulan..aku ingat lagi masa aku kantoi fly waktu dok asrama dlu ngn warden..mmg aku ni bermasalah.n bila aku kantoi aku dipanggil ke bilik ketua warden untuk disoal siasat.sebenarnya aku tau menda ni akan kantoi sbb aku fly waktu merdeka.masa merdeka lah ramai warden akan buat s.check..bengong.tp aku berhati kering.tak memikirkan apa yg akan terjadi.sebelum aku pulang ke bilik aku dah pikir siap2 alasan nak bagi.kalau warden tanya kamu pegi mana,aku nak jawap "saya g padang tgk bulan"..muka ganas nak tgk bulan..setelah tu,aku pon smpai ke bilik..dengan tiba2 nya sesorang telah menampar aku.terkejut aku.dalam keadaan tidak bersedia bygkan aku kena tampar.mmg bengang aku ngn cikgu tu,bgtau la dlu sebelum tampar.leh aku uat prepare..pastu ditanya aku "awk bertiga pegi mana malam tadi"sebenarnya yg kantoi aku ngn mmbr aku tiga org.dan aku pon menjawab tgk bulan skali lagi.plap...kena tampar lagi..kali ketiga pon aku jawab tgk bulan..plap kena tumbuk..rasanya aku buat samapi kali ke belas2.sampai lah mmbr aku diugut olh warden aku utk bercakap benar..kantoi aku di situ..baangang n penakut..janji jgn bocorkan rahsia walau kena belasah skali pon..alik2 aku dipanggil ke bilik hukuman seorg diri.mentang2 badan aku ngn mmbr aku lain sodap2 dia leh suka2 je buat gitu..mentang kami bdk ragby barisan forward..oo..tp sebenarnya aku tak takut lagsung masa tu..rasa seronok gak kena bantai ngn cikgu pendek pada aku..dah la kecik,nak pukul mcm org besar...last perbicaraan aku dan rakan2 kena buang asrama..itulah kisah aku ngn bulan.selalu org citer kisah bulan pasal cinta la,pasal keindahan la..aku lak lain..jahat gila aku dulu..tuhan nak tunjukkan aku mcmne perasaan jadi cikgu,aku pon ditakdirkan menjadi cikgu jugak..hukum karma ni..haha..jika cikgu yg pukul aku tu igt lagi peristiwa ni..aku nak minta maaf byk2 kat cikgu tu atas kelakukan aku..nama cikgu tu cikgu hider..nak minta restu cikgu..takut aku lak kena ngn anak murid nnti..sekian citer yang bosan dari aku,


die-art,
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

kad raya untuk cikgu

khas buat tutor aku, Dr Rosmawati Bt Shahaddin..minta maaf kalau ada buat silap..
aku malas nak buat entry lain..rasanya dah byk kot pasal kad raya..busan2 mnunggu nasi masak,inilah hasilnya.kepada nama yg tak disenarai harap maaf..hehe.ini pon utk semua rakan2 yg mmbaca blog aku...

aku update baru setelah aku melepas geram kat pos lama aku baru-baru ni...kali ni aku nak beri satu lagi idea terbaru jugak...mmg bes idea ni..jgn dinilai buruk nya gmbr ni,just an idea..kita boleh antakan kad raya ni kad guru kita ke..dan mmg kad ini direka khas untuk cikgu-cikgu kita..kad di atas telah dihntar oleh anak murid aku,..so..atas permintaan anak murid aku,aku kasi balik awal 3 hari...haha..rosak cikgu ni..sekian
die-art
no tel : 016467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

kad raya aku


selamat hari raya..aku nak buat kelainan sket..kali ni aku buat yg lebih advance..asyik kad raya mesti nak bunga je..pastu nak masjid..bukan apa..lawa gak cmtu tp aku saja nak uat kelainan..photo ni di edit oleh En Mohd Faiq selaku pakar membuat mende2 merapu ni..bukan nilai gmbr yg aku nak..tp aku nak tunjuk kepada semua org inovasi kad raya yang terbaru..idea ni..hehe.kepada faiq,terima kasih..ceh,padahal tak minta izin pon..nasib la...haha.jgn mara..aku tolong promote kira ok la..posa ni aku malas nak kuar amik gmbr..so guna yang ada dalam komputer aku..still tak ciplak kalau aku ckp sapa yg buat..dan dikemaskini oleh aku..hehe.tambah sket..sekian,
____
besar mana kita nak tunjuk kita ni ikutan..kalau hebat sgt tu aku tak kisah..kalau hebat pon takyah nak berlagak..jadi ikutan la.chet..dunia ni luas r..bukan apa yg kita buat tu kita punya..byk lagi org lain boleh jadi ikutan.bukan boleh kita nak ckp yg "aku power,asal tiru aku"..byk lagi aku leh buat selain ini..benda ciput je nak dibesar2kan,bukannya label kita nak besar..ckp hanya sbgai part time bancuh kopi pon nak dilebal2kan..kalu kita pakai kasut crocs org pon nk pakai bukan boleh kita ckp dia tiru kita..melainkan dunia ni kau buat sorg boleh la..chet,buat sorg,spender pon mak belikan.aku tak takut dan aku masih ada lagi pengaruh kat luar lagi.takyah nak mengharapkan ngn org yg berlagak mcm keldai berlagak seperti kuda...aku bukan apa,kalau nak berlagak,ada benda lain aku leh berlagak.byk lagi benda yg aku ceburi,tp takyah la nak berlagak,besar mana kita.btul ckp sarjan aku,sarjan aku ni lagi setahun lebih nak pencen,tp asal ckp je mesti dia ckp "saya ni muda lagi dalam askar"merendah diri je.ni baru sthn jgung dah ckp hebat.dah ckp power..satu lagi,jgn la ckp ko power rezeki ko pon power,..rezeki tu bukannya kita yang buat,rezeki tu dtg dengan izin illahi..so,takyah la bangga sgt ngn apa yg ko kecapi..selagi aku benci org tu,smpai bila2 aku benci..tu igt..kalau lah diri tu 29 jgnlah berlagak 30,itu memijak org atas namanya..dan kalau aku ni 30 aku tak ckp aku ni jati dan tapak capal aku masih tebal lagi..kalau perangai takleh ubah,semua org leh menyampah...tp alhamdullah la dari apa yg aku ceburi ni,aku bukanlah syuuu..aku join askar aku semngat nak pegi latihan..aku ceburi sana aku tak syuu yg sini..bermula dari nasihat ayah aku utk menceburi bidang ni sehinggalah aku blaja sket2.mmg org lain boleh katakan aku sombong tp aku tak ingin blaja kat org sombong.memandang yg bawah macam semut tp taraf kita hanya semut hitam ngn semut merah je.namanya semut gak..terima kasih ayah aku yang mmberi aku peluang utk ceburi ini,dan bukannya aku melutut org lain mengharapkan peluang ini..tak kemana kalau mak bapak tak izin kan..dan terima kasih kepada mmbr aku yg byk bantu aku memperlengkapkan ilmu aku walaupun hanya sedikit shj yg masuk..aku mcmtu la blaja..peq,amir,faiq dll...
semperna bulan mulia ni bermaafan lah kita..yg buat silap tu jgnlah diteruskaan.minta maap sekiranya ada terbuat salah...
die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

black mafia



samseng atau gengster merupakan seorang penjenayah yang bergerak dalam suatu kumpulan, kelompok atau geng. samseng biasanya terbabit dalam pelbagai jenis jenayah terancang dari jenayah ringan seperti peras ugut sehinggalah ke jenayah bersenjatayang melibatkan jutaan ringgit.kumpulan black mafia ini telah ditubuhkan dari sekitar 90-an dan penubuhan tidak dapat dikenalpasti tarikh sebenar kerana kumpulan ini bergerak secara rahsia di kawasan-kawansan pendalaman.kumpulan ini dianggotai oleh seorang ketua iaitu McFAIQ ALADIN atau dikenali sebagai the black warrior.kumpulan ini mempunyai anggota seramai dua orang sahaja iaitu MUNCHAS dan McASMA ALINE.bersenjatakan parang untuk memeras ugut seputung rokok bergelang emas.mengikut media,kumpulan ini bergerak aktif disekitar kuala lumpur dan gua tempurung.jika sesiapa yang terserempak dengan kumpulan ini harap menghubungi pihak jpj yang terdekat kerana kumpulan ini tiada lesen memandu.untuk mengenali kumpulan ini,mereka memakai taq nama yang selalu dipakai oleh kakitangan kerajaan.kerjasama tuan/puan amat kami hargai-reuters


-ada satu menda yg aku nak ckp,dan kalau org lain faham tak mengapa la..wa tak kisah sapa lu..tp wa nak lu dalam genggaman wa..stakat 29 berlagak 30 tu makna lu mempenmain wa..main petik sama wa lu igt wa sapa..wa tak kisah sama lu punya abg tp igat..lu dalam perhatian wa..terus terang perangai lu tak berubah wa boleh pijak la..jgn igt lu ada backup wa takut..-
jam sekarang kol 4.00 pagi.aku dah mengarut setelah tak cukup tidur..haha.
sekian,
die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

cuma sebuah portrait



sebenarnya syok gak kalo kita kembali ke zaman kecik..zaman budak..mcm2 boleh buat..lagi2 zaman skrg ni semua benda ada..actually ni gmbr lama yg aku perbaharui..aku rasa takda idea nak menulis.nak cerita pasal aku baby pon bukan interest sgt..buat org benci je..haha..mane tahu..no idea..no idea..no idea..bukanlah niat aku nak menulis sgt pon..lepas edit sket..upload..pastu nak g masak..nak berbuka kan..kali ni aku msk sorg..yg dok tidoq lagi..adus..ok la..chow..(aku byk amik idea dari photo org pakar)hehe,tp still tak curi..tp kalao rasa aku mencuri idea ke,bgtau ke..mana tau sat g aku kena naik mahkamah..tp kalo ada curi2 sket2 tu,minta halal la..hehe

sekian,
die-art
no tel : 01264676928 / 0137065612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com
video
sy nak bg satu idea..idea ni cukup bes..kita leh tgk perubahan dari semasa ke semasa kalao kita buat video ni..senang je tp perlukan masa yang lama..tangkap gmbr kita sendiri seberapa byk dan kita leh tgk perubahan kita..lagi lame kita buat lagi menampakkan perubahan nya..so,cuba la..sy pon nak try uat gak..dan video tu sy akan buat selepas beberapa tahun nnti..

jambatan tak siap





entry kali mengisahkan jambatan tak siap..haha.tak da apa yang dapat dikaitkan dengan gmbr ni.yg aku tahu gmbr ni menunjukkan pembinaan separuh jalan.btul ke separuh jalan..entah2 distopkan skejap seperna bulan posa ni..main agak je aku.sy nak tulis apa erk..tak da idea..bukan semua gmbr kena tulis..takpa,kali ni aku nak ceritakan tentang sikap seorang yang buat kerja separuh jalan..tak tujukan sapa pon,aku pon pernah jugak..tapi dalam tak sedar itu,sebenarnya sikap ni merosakkan anak bangsa kita.itulah yang terjadi terhadap anak-anak melayu kita.boleh ke aku tulis 'anak-anak',aku mana ada anak agi,takpa...ini kenyataan umum.kadang-kadang kita tak amik berat pon sesuatu kerja yang kita buat.sat buat ni,buhsan je,buat lain..sikap ni menunjuk dia ni seorang yang suka tukar2..kalau kawen cerai kawin lain pastu kawin lain..lebih kurang r gitu..sama persamaan tp lain maksud..haha.aku bukan apa..aku syg melayu ni..aku akan membela anak bangsa melayu kita sendiri..insyallh apa yang aku termampu,setakat aku mendidik ni pon dah cukup ok la..hidup melayu,hidup melayu,hidup melayu..laung tiga kali aku buat menandakan aku ni mengharapkan kita berubah.bukan nak tindas bangsa lain..bangsa lain pon ok gak..kita hidup dalam satu malaysia katakan..erk..kalau aku tulis ni lagi merapu baik aku tutup di sini..kalau ada salah faham ke,harap mintak maap..huhu

sekian,
die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

masjid adalah kebanggaan ummat islam


Jika sejarah telah membuktikan ummat terdahulu berjaya mencapai kejayaan Rohani dan Jasmani yang sangat mengkagumkan melalui Masjid, mengapa kita masih terkial-kial mencari dan mencuba berbagai fomula untuk mencapai kejayaan?. Tidak salah mencari fomula-fomula baru yang tidak bercanggah dengan syara’, tetapi sifat melupai fomula yang telah terbukti membawa kejayaan kepada ummat ini dahulunya, adalah sikap lalai yang sangat memalukan.

Apakah kita rasa semacam melangkah kebelakang semula jika jamaah ini diajak semula kepada program Usrah, Qimullail, Tamrin, Mukhayyam, Kuliah di Masjid-masjid dan sebagainya. Apakah kita sudah hanyut dengan sedikit kemenangan yang “Allah” hulurkan kepada kita. Sudah lemas dalam dewan-dewan seminar berhawa dingin sambil berucap dengan bahasa-bahasa yang hanya difahami oleh golongan elit dan educated?. Apakah kita sudah merasa sangat gah dengan sedikit kemenangan yang dianugerahi Allah, sehingga beranggapan usrah, seminar, tamrin, kuliah dan qiamullail hanya layak dihadiri oleh ahli-ahli biasa yang tidak sibuk dengan urusan mentadbir negeri.
“Saudaraku..walaupun sangat perlu kita memandang kehadapan, namum sesekali menolehlah kepada cermin pandang belakang, untuk lihat siapa dibelakang kita. sesekali tolehlah kepada side mirror untuk kita tahu siapa dikiri dan kanan kita.”
Tegasnya jamaah ini perlu membangunkan semula dakwah dan Pendakwahnya melalui Masjid-masjid. Ini adalah kerana masjid itu sebagai;
1. Madrasah Rohani Para Du’at.
Para Du’at sangat memerlukan kekuatan Rohani. Pendakwah yang hatinya bertaut dengan Masjid-masjid sangat jauh bezanya dengan du’at yang jauh daripada Masjid. Du’at yang hadir menunaikan solah berjamaah Lima waktu dimasjid sangat jauh bezanya dengan rohani du’at yang tidak hadir solah berjamaah. Solah berjamaah mebina kekuatan iman, ukhuwwah, sifat tawadhuk dan serta pertalian dengan Allah. Sedangkan semua sifat-sifat tersebut sangat-sangat diperlukan untuk dimiliki oleh Du’at fiLlah.

2. Madrasah Haraki.
Masjid dan solah berjamaah akan mendidik du’at erti kebersamaan dalam perjuangan. Bekerja dan berjuang secara jamaei (kolektif). Solah berjamaah di Masjid membentuk keperihatinan terhadap konsep kepimpinan, taah, wala, serta asas-asas hidup berorganisasi. Sifat terbuka, kerendahan diri, kepatuhan, istiqamah serta keperihatinan akan terbentuk didalam setiap muslim yang menunaikan solah berjamaah.

3. Madrasah Soasial dan Ukhuwwah
Masjid adalah saluran ta’aruf yang paling berkesan. Du’at dapat mengenali mad’u nya dengan lebih dekat dan mesra. Hati-hati yang bertaut melalui ibadah bersama didalam masjid jauh bezanya dengan persahabatan yang terjalin ditempat-tempat lain.
Salam ketika pertemuan di Masjid, bahu0bahu yang bersentuhan di dalam saf, zikir-zikir yang dialunkan bersama serta tangan yang berjabat selepas solah dengan wajah penuh ubudiyyah kepada Allah sebenarnya saluran dakwah yang cukup besar kepada jamaah. Jambatan dakwah mudah dihubungkan melalui kermesraan yang terjalin lewat suasana ibadah diMasjid.

4. Madrasah Ilmu dan Maklumat.
Pendakwah dapat dihasilkan melalui masjid dan di masjid jugalah pendakwah dapat menyalurkan dakwahnya. Ilmu dan kefahaman terhadap Islam dapat dibangunkan secara beransur-ansur melalui masjid. Pendakwah dapat menerapkan tasawwur Islam yang sebenar kepada masyarakat umum. Pendakwah yang menjadi “guru” kepada masyarakatnya akan lebih dipercayai dan diberikan Thiqah oleh mad’u. Thiqah dan kepercayaan itulah esset yang cukup bernilai untuk melayari bahtera dakwah.
Pimpinan dimana peringkat pun hendaklah menjadikan masjid sebagai medan dakwah serta medan pertemuan dengan masyarakat. Kita tidak nafikan masih banyak medan lain yang ada dalam dakwah ini, tetapi Masjid lah medan yang terbaik. Sangat janggal jika kita dikenali sebagai pendakwah dan pendokong gerakan Islam tetapi jauh dari masjid-masjid Allah.

petikan dari blog2 yg terpilih..terima kasih diatas penulisan ini.semoga ia memberi dan menyampaikan sedikit ilmu kepada pembaca kalian...

sekian,
die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

tribute to amir



kali ni aku mencuba sesuatu yg tak penah aku buat..haha.kaedah try n error skali lagi..konsep nye aku tak pelajari lagi..tp aku dah bertanya otai cmne nak lakukan..basicnya slow shutter...tp tak tau la yg ni jd ke tak..apa pon terima kasih cikgu shaiful sbb beri sedikit penjelasan walaupun tak menjadi lagi..takpe..ini first time aku lakukannya..so kalau ada yg nak kutuk,kutuk la..tp kutuk cara belajar..haha.takut aku kalau otai kutuk..aku bdk baru belajar....

sekian,
die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

budak nakal harus ditembak


amaran kepada semua bdk2..kami akan menembak barang siapa yang berkelakuan nakal..haha..msg ni akan disampaikan melalui iklan canon..jgn salah anggap..bukan bunuh orang pon.maksud tembak ni ialah fire..sama la kan..sempat lagi aku upload n edit picca ni..aku ada gap kelas..so buhsan2 aku pon edit la satu keping gmbr lama..editing aku tak kemas sbb maklumlah belajar dengan kaedah try n error..tp ada sket bantuan oleh mmbr aku,amir..lepas ekonomi aku ni stabil aku ingat nak beli segala buku-buku editing,photoshop guide ke..baru lah akuleh belajar dengan bantuan guru..guru buku..nak beli buku pon botak kepala lagila kalau nak g kelas..ada sapa2 yg nak tawarkan free boleh la..hahah..aku asyik update je,jgn la lupa gmbr lama aku,kutuk2 la sket gmbr lama aku sbb aku nak belajar...


sekian,
die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

aku dikala petang...



tak sampai bape minit aku dah hupdate baru..nmpak sgt kebusanan..sebelum aku g jamming malam ni ngn band baru nak try..takde la,jamm saje je..aku pon upload la gmbr aku ni..gmbr yg simple je..dan biasa je untuk dipertontonkan...aku nak g jamming main lagu raya..mana tau tahun ni aku diminta buat persembahan lagi ke..so kira practice la..ok chow dulu...

sekian,
die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

convocation husaini saidi

huh..walaupun aku dpt merasakan pengalaman mengambil gmbr konvo,tp aku tak dapat amik gmbr abang kandung aku..mmg rasa terkilan sedikit tp nak uat cmne.disebabkan tanggungjawab aku sebagai seorg pelajar dititik berat,lagi2 mak aku,aku tak leh ponteng.masa abg aku konvo,hari tersebut kena dengan hari aku sbe..adus..melepas pulak.aku bercadang ingin turun ilmu photography dekat adik aku yg first.so senang la kalo masa event penting keluarga aku tak dapat hadir..nasib baik konvo.kalau abg aku kawen ke,adik beradik aku kawen ke,aku tak dapat menghadirkan diri..mmg kecewa r..haha

sekian,
die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

aku letih tetap senyum


aku letih...byk tol keja aku..lagi time posa ni takyah la bg keja byk sgt.tenaga dah la kurang..haha.ni sebab tak makan kurma ni..haha.takde la aku letih smpai pengsan.semua org letih kan.tp letih aku smpai takda mood..tak lalu makan..haha.boleh caye ke aku tak lalu makan..walaupun kita penat,fed up dengan kerja kita,bosan ke..kita kena la ceria.senyum tu mesti bg mengelakkan diri kita berasa bosan..jd apabila kita bosan atau penat,nasihat sy jgn layan sgt penat dan bosan tu.buat suatu yg tak membazirkan masa..

kadang2 kita rasa serabut pala otak ni..ade je satu2 keja yg dapat.perkara ciput yg leh setel jap pon boleh jadi danger..adus..apa2 pon kalau kita jd cmne,senyum la sket..senyum tu sedekah..tak kuar modal pon..haha.
sekian dari essay ringkas dari saya,manyak merapu..

die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

tribute to faiq si anak aladdin

haha..nak sgt nama..aku bg..haha..tp aku main edit..agak buruk n buruk,so sbb itulah gmbr bertajuk i am ugly..haha..item ni hanya bersifat sementara sahaja..haha..hanya untuk mengisi masa yang terbuang..apa2 je la..
sekian,

die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

 
©2009 die-art photography | by TNB