aku dan adik kecik aku jiwa merdeka..haha


peace..salam merdeka dari saya..

merdeka3x...

selamat kembali di die-art photoblog..mmg banyak perit dalam hidup aku setelah aku mencapai cita-cita aku selama ni..aku nak cerita tentang kisah hidup aku..tu pon aku rasa tak bapa interesting la kepada anda semua,tp kalau nak baca,jemput2 lah...kisahnya bermula dari perkataan,kenapa aku pilih untuk jadi seorang pendidik?..sebenarnya pelik soalan ni..sebenarnya bukan aku tak ingin kerjaya seperti ini,tp sebenarnya inilah cita-cita aku semejak aku di bangku sekolah rendah..tp ia bermula setelah aku masuk ke alam menengah..aku bukan lah pelajar terpilih pon untuk jadi pendidik ni..sebab aku ni antara pelajar yang bermasalah...kes buang tu selalu dah..kes panggil ngn guru disiplin tu pon dah selalu..kes ponteng lagi la....tp bila aku pikir2 balik tentu ada hikmah kenapa aku dapat rezeki masuk ke bidang pendidikan ini..hehe..takpa..setelah aku belajar2,dan belajar di maktab baru lah aku tau dan faham kenapa aku dulu slalu dihukum oleh guru disiplin aku..semperna hari kemerdekaan kita ini,aku nak ucapkan kepada kalian semua selamat berposa..hahah..posa lagi penting pada merdeka..takda lah..selamat menyambut hari kemerdekaan negara kita..kepada pelajar2 yang anda rasakan diri anda bukanlah dikalangan pelajar terpilih,bebaskan pemikiran anda,merdekakanlah fikiran anda..anda masih boleh berubah untuk berjaya..sebab aku pon dikalangan seperti anda dahulu...sekian cerita yg mengantuk dari saya...

die-art
no tel : 0126467628 / 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
blog : www.die-art8.blogspot.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

13 comments:

Munira Kirana said...

weh.... wish merdeka tp pakai bju liverpool...
huh!!
tak puas hati ni..
nyway salam merdeka =)

oranglidi said...

style gile babas..

kalaulah wa ade camera..

oranglidi said...

wa polow blog ni.

ade duit kang, wa nak upah lu ambik2 gambar wa. hehe.

die-art said...

to munira : ni baju liverpool pasar malam je..hehe..munira tak suka liverpool ke..sama r..sy arsenal kipas...selamat hari merdeka..

to oranglidi : terima kasih banyak2 kerana menerima karya saya..haha karya..apa2 pon terima kasih dan selamat hari merdeka..

PeQ GaRaGe said...

luahan ati la plak... ape kes ni..
hehehe

Munira Kirana said...

sy tak suke liverpool... sy tak suke arsenal... sy tak suke mu... sy tak suke... sy tak suke... hehehe... sy tak minat bola la.. sy minat ambik gmbar =p

die-art said...

haha..suka arsenal la...ni btul2 minat bergmbr munira ni..kena beli hard disk spare nak taruk gmbr..mesti byk...

die-art said...

to peq : mana ada luahan hati..ni nasihat semperna hari merdeka..adus..kena fhm sket.aku uat set induksi la citer tu..starting citer pengalaman aku,then baru la nasihat dan wish..adoi...

Munira Kirana said...

btol2.... laptop tu dah berat dah dek byk gmbar.. asik hang jek tau.. nak bli hard disk tak mampu lagi... hehehe... byk delete jek gmbar yg rase tak bergune.... hehehe....

Shahrul (Nama Sebenar) said...

die-art,

induksi?
hahaha.
sape peserta kursusnya?
jangan kata aku.

selamat menyambut Kemerdekaan Malaysia.

p/s: ada ke pelajar bermasalah baca belogs? hahaha.

die-art said...

to munira : sy pon nak beli gak satu..berat dah komputer ni...

to shahrul : haha..ada la pelajar bermasalah baca..byk..kalo ade mereka baca insaf ke,sejuk blog aku...

Shahrul (Nama Sebenar) said...

die-art,

ada ek?
sape tu?

die-art said...

mana aku tau..haha.ke ko ke...haha

Post a Comment

 
©2009 die-art photography | by TNB