the acoutic of Ns

dulu aku impi kn sebuah band dan akhirnya kami dapat menubuhkan sebuah band tu dengan kerjasama rakan2..sepanjang kami bersama kami banyak menghasilkan lagu sendiri.kalau jamming pon kami selalu main lagu sendiri.dulunya band kami dikenali sebagai RIMAS dan sudah bertukar akibat berkurangannya ahli band.ramai dah kuar ke aliran lain..kami still dengan aliran lama iaitu post punk..haha..aku pon tk tau sebnarnya..byk main lagu mcm2..ikut mood dan trend..haha.setelah ramai yang berpecah,kami tubuhkan the nuggets dengan kumpulan perniagaan kami pada waktu ketika itu,dan kini digelar Ns..bukan negeri sembilan..tp The Ns.haha.

kekangan dan halangan byk yg kami tempuhi,salah satu ialah kutukan dari org yang rasa diri dia pakar la..bajet hebat..lagi satu perform yg tak menjadi..salah tune or arragement kurang..kedudukan speaker dan voc serta pemain yg salah..hehe.tp suatu hari nnti kami dapat menghasilkan demo kami sendiri dan bukan utk dipublish tp utk tatapan sendiri dan rakan2 yg mengenali..itu satu impian..harap2 dengan sedikit modal nnti dapat lah kami menghasil kan beberapa demo..byk impian diantara rakan2 kami,salah satu ada yg ingin main gigs..mcm aku saja2 nak haappy dan perolehi demo atau rakaman sendiri utk ditujukan utk anak2 aku nnti..pasal main gigs..kami pernah dijemput utk perform dimajlis tertutp d sunway..hehe.hanya segelintir je yang tahu..selain dari perform di tpt sndiri sahaja..insyallh impian kami tercapai..kumpul duit2..

die-art
no tel : 0137035612
email : mohidi_8@yahoo.com
y.m : mariost_superman@yahoo.com

12 comments:

Iqakiko said...

woahhh!! cayalah abg! chaiyok2..

burt said...

hehhe die-art aku dulu pun cam kau gak.... da buat demo semua tapi bila masuk ke alam pekerjaan abis semua hahaha

die-art said...

to iqa: haha..smgt lagi ni

to burt: ye ke..syg bro..kasi r dgr..

Appleartwork said...

ada pesaing hebat ma..APPLE bAND hhuhuhuhuhu "waku..harus peeewwrrrrgggiii" hahahahah

die-art said...

haha..ko nak buat demo gak ke..cantik r tu..simpan utk anak2 dgr

faiq said...

semoga ko berjaye ngan cite2 ko...hehe

weyh aku nk ambek gmba ni..mcm besh

die-art said...

beli r..mana boleh..hagha

nn said...

mana nak dengar lagu? sedang mencari band untuk dinner. huhu

die-art said...

serius ke..lagu ada..tp sound music tak berapa bagus la..record live..tp semua lagu lama..kami tak record lagi lagu terkini sbb dah berubah..tgh kumpul duit..

asmarali said...

dayat... leh lawan ngan band apple arr pas ni. ag jadi leader ehh??

die-art said...

haha//hg band apa

shakinah said...

mane demo?
nak dengar

Post a Comment

 
©2009 die-art photography | by TNB